Over

WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN 2018 is een creatie van de Gentse theatergezelschappen 4Hoog, KOPERGIETERY en Studio ORKA. Ze slaan de handen in elkaar met heel wat artiesten en partners om een uniek spektakel op maat van kinderen en de stad te bedenken.

WMWW 2018 wordt mogelijk gemaakt met de steun van Stad Gent, de Vlaamse Overheid, Vooruit en de Tax Shelter Maatregel van de Federale Overheid.

KOPERGIETERY is een creatiehuis voor een jong publiek, met een focus op theater, dans en muziek. Een huis waar kinderen en jongeren in contact komen met kunst. Een huis waar kunstenaar en kind samen creëren en elkaar wederzijds inspireren. Een huis dat voorstellingen creëert, gastgezelschappen inviteert en theaterateliers organiseert.

Studio ORKA maakt voorstellingen voor kinderen én volwassenen. Het unieke DNA van ORKA is het resultaat van inspirerende locaties, gelaagde verhalen, moeilijke thema's met humor benaderd, de poëtische kracht van het decor, het verrassende uidagen van theatercodes, het ware spelplezier. Studio ORKA is gedurende die tijd uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde gezelschappen, als jeugdtheatergezelschap zowel als gezelschap tout court. Ze worden zowel in België als in het buitenland warm onthaald en reisden al naar vele festivals.

Iedereen heeft recht op schoonheid en ontroering. Hoe jonger je hiermee in aanraking komt, hoe rijker je leven wordt. Kunst voedt de menselijke ziel en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom wil 4Hoog kinderen vanaf 3 jaar door theater raken, verrijken en verwonderen, om hen zo een venster op de wereld te bieden. Kunst maken voor kinderen is echter geen kinderspel. Het is een métier, waarbij zowel het kind als de kunst au sérieux genomen wordt. 4Hoog kiest daarom voor een professionele benadering van kleutertheater. 4Hoog geeft kinder- én kleuterpodiumkunsten een volwaardige plaats in het kunstenlandschap.