Programma

De artistieke hoofdpartners 4Hoog, KOPERGIETERY en Studio ORKA slaan opnieuw de handen in elkaar met tal van artiesten & partners om er een onvergetelijk feest van te maken.

Op 7 oktober nemen kinderen Gent opnieuw over tijdens het stadsspektakel WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN! We zijn al aan de derde editie toe van dit wervelend stadsfeest en deze keer staat alles in het teken van Vrouwe Justitia.

Want zij is in de war.
Wat is goed? Wat is slecht?
Het is niet meer duidelijk.
Als het nu niet verandert, komt het nooit meer goed.
Maar wie heeft de mogelijkheid om te veranderen ?
Kinderen. Vrouwe Justitia beslist een nieuw wetboek te schrijven,
waarbij kinderen de ambassadeurs van de toekomst worden.
“Als jullie kinderen het niet kunnen veranderen, wie dan wel?”

Niet toevallig een week voor de verkiezingen geeft de burgemeester de sleutel van de stad aan de jongsten onder ons (3-12 jaar), zodat we zo de stem van diegenen die niet kunnen stemmen laten horen. Het oud justitiepaleis van Gent wordt de uitvalsbasis waar onze Wildemannen en Woestewijven zich een hele dag lang kunnen uitleven met muziek, dans, theater en workshops, met als ultieme eindpunt een nieuw revolutionair wetboek klaarstomen!

Deze zomer wordt er volop gebrainstormd over wilde theatrale plannen en stoute muzikale verrassingen. Pas eind september zal alles in kannen en kruiken zijn. Maar we lichten hier al een klein tipje van de sluier... In en rond het Justitiegebouw beleef je ondermeer:

- Het Magistraatje zonder Einde: een prachtige vertelling over dossiers, dossiers, dossiers met Jo Jochems.

- Op de binnenkoer vindt elk uur de Terechtstelling plaats: een muzikale compositie van Peter Spaepen en Frans Van der Aa waar kinderen op een dolkomische manier terecht gesteld worden.

- Bij de Gezusters Hirngespinst maak je samen soep en filosofeer je over de toekomst van de stad.

- Griet Dobbelaere doet onderzoek naar De Leugen om Bestwil. Er wordt gezegd dat leugens zwaar wegen.. Pen je stoutste leugen neer en ga al dansend een paar grammen lichter weer naar buiten!

- De Piepkes spelen opnieuw ten dans. Kom mee brullen, zingen en dansen.

In de loop van de zomer maken we meer namen en plannen bekend.
Hou de Facebookpagina en de website in de gaten!